Consiliul Județean Sibiu, Crucea Roșie Filiala Sibiu și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu au creat un parteneriat în proiectul „Prim Ajutor în Școli”. Protocolul de colaborare a fost aprobat în data de 28 martie, de consilierii județeni.
Pentru acest proiect, 460 de profesori vor fi instruiți în a oferi elevilor primul ajutor. Ei vor deprinde tehnici medicale esențiale în acest sens. Cursurile se vor derula în incinta unităților de învățământ, pe parcursul anului 2024.
Cursurile „Prim ajutor în școli” vor fi susținute financiar de către Consiliul Județean Sibiu, cu suma de 100.000 lei, se arată pe pagina oficială de socializare a președintei Daniela Cîmpean.
Sesiunile de instruire medicală din cadrul proiectului „Prim Ajutor în Școli” se vor realiza pentru cel mult 37 grupe în întreg județul Sibiu, împărțite în 33 de centre de formare.
„Un curs de Prim ajutor este mai mult decât necesar pentru fiecare dintre noi, cu atât mai mult pentru cei care zi de zi au sarcina de a-i supraveghea pe copiii noștri. Să știi cum să reacționezi în situații de urgență, face diferența dintre viață și moarte. De aceea, asigurarea sumelor necesare implementării acestui proiect este o datorie morală pe care o avem față de comunitate. Mulțumesc echipei Crucea Roșie Sibiu pentru acest demers, și vă suntem recunoscători pentru determinare! Sunteți un exemplu de implicare în comunitate, iar noi, ca reprezentanți ai administrației vom susține de fiecare dată prin toate mijloacele orice demers care aduce plus valoare și siguranță locuitorilor din județul nostru,” se arată pe pagina oficială.
Proiectul „Prim ajutor în școli” va fi implementat în localitățile: Mediaș, Sibiu, Valea Viilor, Agnita, Avrig, Mârșa, Cisnădie, Râu Sadului, Sadu, Copșa Mică, Micăsasa, Dumbrăveni, Miercurea Sibiului, Apoldu de Jos, Săliște, Tălmaciu, Boița, Alma, Dârlos, Alțâna, Bruiu, Chirpăr, Merghindeal, Arpașu de Jos, Cîrța, Cârțișoara, Axente Sever, Târnava, Bazna și Blăjel, Biertan, Bârghiș, Brateiu, Ațel, Cristian, Orlat, Gura Râului, Iacobeni, Brădeni, Laslea, Hoghilag, Loamneș, Șeica Mică, Moșna, Mihăileni, Nocrich, Marpod, Poiana Sibiului, Jina, Tilișca, Porumbacu de Jos, Racovița, Turnu Roșu, Rășinari, Poplaca, Roșia, Slimnic, Șeica Mare, Șelimbăr, Veștem, Ocna Sibiului, Șura Mică, Păuca, Ludoș, Vurpăr, Nou, Șura Mare.
La sesiunile de instruire în acordarea primului ajutor vor lua parte și profesori și educatori din cadrul Centrelor Școlare de Educație Incluzivă din subordinea Consiliului Județean Sibiu.
“Suntem extrem de bucuroși, dar și emoționanți în același timp pentru faptul că putem continua acest proiect atât de drag nouă și la nivelul județului Sibiu. Tocmai am finalizat instruirea profesorilor din municipiul Sibiu și de când am demarat acest proiect, era un vis frumos să putem instrui și profesorii din întreg județul. Iar acest vis frumos s-a împlinit pentru că așa ca de fiecare dată când am solicitat ajutor, doamna președintă Daniela Cîmpean alături de echipa dânsei, au susținut această inițiativă și au făcut demersurile necesare să începem cât mai repede aceste cursuri. Le mulțumesc tare mult pe această cale și suntem recunoscători că mereu găsim un partener și un prieten al Crucii Roșii“, a declarat Raluca Morar, director Crucea Roșie Sibiu
Sursă: danielacimpean.ro