Sâmbătă 16 martie, sibienii interesați de păsările de apă le pot cunoaște pe lacurile de pe râul Olt, de la Bradu și Săcădate, pot să descopere secretele unei arii protejate dedicate protejării păsărilor de apă denumită situl Natura 2000 Avrig -Scorei – Făgăraș, într-o drumeție foarte ușoară, pe parcursul a 3-4 ore.
”Destinația aleasă pentru drumeția noastră sunt lacurile de acumulare de pe râul Olt de la Bradu și Săcădate. În drumeția noastră de observare a păsărilor de apă vom fi însoțiți de un specialist în studiul păsărilor (ornitolog) din Sibiu. Vom porni la pas de-a lungul drumului de urmează digul lacului de acumulare din dreptul localității Bradu. După o primă observare a păsărilor de apă de pe lacul de acumulare de la Bradu, pe care o vom face atât cu ochiul liber cât și cu ajutorul lunetei puse la dispoziție de specialistul ornitolog, vom povesti despre alte două arii protejate pe care le observăm din acest loc: situl Natura 2000 Piemontul Făgăraș (pentru protecția unor specii de păsări de pădure) și situl Natura 2000 Munții Făgăraș pentru protejarea habitatelor de pădure, a pajiștilor montane și a multor specii de animale, precum carnivorele mari. Destinația aleasă pentru drumeția noastră sunt lacurile de acumulare de pe râul Olt de la Bradu și Săcădate. Admirăm panorama munților Făgăraș și o pornim cu mașinile mai departe spre lacul de acumulare de la Săcădate. O altă scurtă plimbare pe digul acestui lac va fi un prilej bun de povești despre păsările de apă sălbatice care iernează pe lacurile din jurul Sibiului. Ornitologul pe care l-am invitat să ne însoțească ne va împărtăși curiozități din lumea păsărilor, atât a celor care rămân peste iarnă în țara noastră cât și a celor care urmează să se întoarcă din migrație”, au transmis reprezentanții Anii Drumeției.
De unde se pleacă în drumeție
Cei interesați de o astfel de drumeție se vor întâlni sâmbătă 16 martie, la ora 10.00 în parcarea de la Mall Șelimbăr din fața magazinului Hervis, de unde se va porni către localitatea Bradu, unde vor face prima oprire de observare a păsărilor. Cei care doresc să participe și nu au mașini personale îl pot pot contacta pe Mihai Proca (ghid local și național de turism), la telefon 0720-003.332, pentru a afla dacă sunt locuri disponibile în mașinile celorlalți participanți la tură.
Echipamentul necesar trebuie să cuprindă sticlă cu apă/ceai, minim 1 l.; gustare pentru o pauză la jumătatea traseului. Binoclu de orice mărime este bine venit! Drumeția costă 70 lei/participant adult. Copiii între 4 și 14 ani nu plătesc taxă de participare.