joi, decembrie 19, 2024
AcasăCisnadia meaCisnădienii vor beneficia de apă potabilă cu duritate redusă prin modernizarea infrastructurii...

Cisnădienii vor beneficia de apă potabilă cu duritate redusă prin modernizarea infrastructurii de apă

Apă Canal Sibiu S.A. a semnat un contract pentru Lotul 2 al CL10 – Rezervoare Cisnădie și îmbunătăţirea tratării apei potabile la Stația de Tratare a Apei Potabile (STAP) Dumbrava. Acest proiect face parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov, în perioada 2014 – 2020” și beneficiază de fonduri europene.

Prin modernizarea Stației de Tratare a Apei Potabile din Dumbrava, care deservește locuitorii din municipiul Sibiu și alte douăzeci de localități din județ, se va integra o treaptă de mineralizare a apei brute. Acest proces va corecta duritatea și agresivitatea apei potabile, prevenind coroziunea elementelor din metal și beton ale sistemului de alimentare cu apă.

Metoda de creștere a mineralizării utilizează var și dioxid de carbon, implicând un sistem de stocare și evaporare a dioxidului de carbon lichefiat, un sistem de stocare, dozare și transport al varului și un sistem de monitorizare, control și automatizare a procesului de mineralizare. Proiectul include și un serviciu de monitorizare telemetrică a conținutului din rezervorul de stocare și automatizarea procesului de mineralizare.

Pe lângă modernizarea Stației de Tratare a Apei Potabile, proiectul va aduce beneficii locuitorilor din Cisnădie, oferindu-le o infrastructură de apă potabilă conformă cu standardele europene. Rezervoarele de apă potabilă vor fi modernizate, iar gospodăriile de apă vor beneficia de instalații electrice noi, un sistem modern de monitorizare, drum de acces și împrejmuire.

Contractul pentru Lotul 2 a fost semnat cu STRABAG SRL, iar valoarea lucrărilor este de 27.960.922,63 lei fără TVA. Perioada de execuție a lucrărilor este de 30 de luni, cu o perioadă de notificare a defectelor și garanție de 60 de luni.

Proiectul regional are o valoare totală de peste 225 de milioane de euro, cu o cofinanțare de 79,9% din partea Uniunii Europene. Acesta contribuie la protejarea mediului și promovarea utilizării eficiente a resurselor în 26 de Unități Administrativ Teritoriale din județele Sibiu și Brașov. Proiectul este cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Articole Recente

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima ora

Anunt Deces

Anunt Deces

Anunt Deces

Comentarii Recente